Krimov vikend 2023

Po koncu šole, v petek 23. junija, sem pobral otroka v šoli in smo se skupaj s psičko Kubo odpravili na tradicionalni Krimov vikend. Letos smo se zbrali med 23. in 25. junijem na tabornem prostoru v Podbeli. Nekaj nas je prišlo že v petek kljub temu, da je kazalo, da vreme ne bo najbolj ugodno.

Ko smo postavili šotore, je res padlo nekaj kapel, vendar smo pod streho ob hiški našli dovolj prostora za vse. Peter je zakuril žar in tako smo ob dobri hrani in pijači lažje nadaljevali s prijetnimi pogovori, Peter pa je še demonstriral veščine šepetalca psom. Pozno zvečer nas je presenetila Vera in nato se je ura hitro prevesila v sobotne jutranje ure.

V soboto je ponovno Peter za zajtrk pripravil tradicionalna domača jajca za vse. Do poldneva so se nam počasi pridružili tudi ostali člani s svojimi kosmatinci. Ko smo se zbrali vsi, se je del ekipe odpravil na sprehod z našimi kužki ob reki Nadiži do cerkve na hribu Sveti Volar, ostali pa so nam, pod masterchef očesi Blaža in Andreja, pripravili odličen chilli con carne ter ostale dobrote z žara. Po kosilu smo se razkropili vsak po svoje. Mi smo šli preverit temperaturo Nadiže, ki je bila še primerna za nekaj zamahov v plitki vodi.

Ko smo se ponovno zbrali na kupu, so otroci sestavili dve ekipi in smo odigrali nekaj iger odbojke. Tako smo se malo razgibali, da smo lažje spet sedli pod streho ob hiški in nekaj dobrega pojedli in popili, kar se je ponovno zavleklo do poznih ur.

V nedeljo smo se po zajtrku (Seveda tradicionalna domača jajca) zbrali in naredili trening oblajanje za vsakega psa posebej. Pod strogimi očmi inštruktorjev Petra, Vere in Janija, ki so prepoznali vsak detajl, ki bi ga lahko posamezen vodnik še izboljšal pri svojem psu. Z nasveti so se že po nekaj poizkusih pokazali rezultati.

Ko smo pospravili šotore, smo se odpravili še na zadnje kopanje, sladoled, pijačo… v kamp Nadiža. Po osvežitvi je ponovno zadišalo z žara. Po kosilu smo pospravili še okolico in se odpravili proti domu.

To je bil za nas in našo psičko Kubo prvi Krimov vikend in vsekakor ne zadnji. Zelo smo uživali in bilo je res nepozabno.

Tomo

Back to Top