Krimov vikend 2021

Letos smo podaljšan vikend od 25. do 27. junija izkoristili za naše tradicionalno poletno druženje. Taborili smo v bližini kampa Nadiža, nedaleč stran od (prijetno) ledene reke Nadiže. Že v četrtek so prispeli prvi člani in postavili šotore na najboljša mesta ter diplomatsko uredili sosedsko nestrinjanje glede uporabe tušev in wc-jev. V petek smo se jim pridružili še ostali in zasedli druge primerne prostore za postavitev začasnih nepremičnin, nato pa smo se prepustili kulinaričnemu razvajanju žar mojstra Petra. Po kosilu je sledil počitek in prijetno druženje, ki se je zavleklo pozno v noč. V spanec nas je zazibal šele angelski glas zelo talentirane lokalne pevske skupine.

V soboto so prispeli še manjkajoči člani, skupaj nas je bilo že nekaj čez 30. Pustolovska polovica se je odpravila na krajši pohod, ostali pa smo po navodilih masterchefa Andreja pričeli s kuhanjem slavnega Chilli con carne. Po več urah skrbnega mešanja je bil chilli pripravljen, okus pa bi lahko opisali zgolj z besedilom stare popevke: »To niso sanje, to je chilli con carne«. Zaradi večjega števila udeležencev je Igor pripravil še odlično paello. Po kosilu smo izpeljali krajši trening, da psi niso pozabili kako se dela. Večer smo zaključili prijetno utrujeni.

Nedelja se je začela z odličnim zajtrkom, ki mu je sledilo urno pospravljanje šotorov, preden je v zraku spet zavladala vročina. Pred kosilom smo se ohladili v reki, nato pa je Peter spet poskrbel, da nismo bili lačni.

Krimov vikend je bil tudi letos odlično izpeljan, zahvala vsem organizatorjem in kuharjem, ki ste poskrbeli za zelo prijeten podaljšan vikend.

Maša Rajšp

Back to Top