Krimski vikend 2018

V juniju si člani ERP ŠKD Krim že tradicionalno vzamemo čas za Krimski vikend – taborjenje z našimi družinami. Letos, zaradi drugih »službenih« obveznosti – tabora reševalnih psov na Hrvaškem – vikend prej kot po navadi (22.6.2018 – 25.6.2018).

Na tabornem prostoru ob Nadiži smo se začeli zbirati v petek, 22.6. popoldne in začeli s postavljanjem šotorov. Popoldne in večer sta minila ob vonju mesa z žara, noč je bila kratka.

Po obilnem zajtrku in prihodu preostalih članov smo se odločili za kratek sprehod ob Nadiži. »Sprehod« se je po treh urah in prehojenih 12km končal v taboru. Inštruktor Jani je pripravil trening iskanja pogrešanih  oseb v naravi. Posebnost tega treninga je bila, da se je dogajal ob spremstvu vseh družinskih članov, ki so imeli »letno gledališče«. Prav posebna vrsta pritiska na vodnika in psa. 😉

Lepo nedeljsko vreme smo izkoristili za pohode v naravo. Del skupine se je odpravil proti Kobariškemu Stolu, do bivaka Hlek, drugi del pa na ogled Tolminskih korit.  Ob povratku so najbolj pogumni skočili v Nadižo.

Imeli smo se super in sklenili, da bo tradicija Krimskih vikendov ostala še vrsto let.

(P)

« od 2 »
Back to Top