Gotenica 2019

Vaja vodnikov reševalnih psov v Gotenici od 18.1. do 20.1.2019


Kot ponavadi se vodniki reševalnih psov, ki smo razporejeni v območne enote dobimo na prvi vaji v letu v Gotenici. Tokrat sva se je jaz in Tali udeležila prvič. Vodniki (in psi) vidimo kako izgledajo iskalne akcije, obnovimo znanje in tudi izvemo kaj novega. Obnovili smo znanje prve pomoči, prve veterinarske pomoči, uporabo radijskih postaj, uporabe GPS naprav, uporabe SMS sporočanja za prisotnost ob intervencijah in kako sodelovati pri iskanju pogrešanih.

Po mojem mnenju smo se Krimovci, tako mladi kot bolj izkušeni vodniki, izkazali kot dober tim saj smo vse izgubljene na naših iskalnih območjih našli, kljub zmedi ko nam organizacija te prireditve ni bila najbolj naklonjena…npr. prvi dan smo izpustili del vaje zaradi izgubljenih informacij itd… Kljub temu smo izkoristili ta čas in se imeli fajn na sprehodu kjer so naši kužki uživali na snegu in lajali na našega Janija, ki se je začuda kar na tem sprehodu izgubil sredi travnika 🙂

Zadnji dan in zadnji sprehod se je pa še naša Vera kar ob poti izgubila pa so jo vsi kužki našli 🙂 Med temi dogodki smo v soboto in nedeljo dobili 2 območji za preiskat kjer smo pilili znanje GPSa in kako organizirat skupino reševalnih parov, da kar najbolje preiščemo območje, ki nam je bil dano za pregled.

Kot prej rečeno Krimovci zažigamo 😉 pokažemo kaj znamo in rezultat je temu tudi primeren, vse izgubljene osebe najdene, naši kužki primerno nagrajeni in vsi smo tako lahko veselo in z dvignjenimi glavami odšli domov. 


Lepo je bilo

Rok Repše

Back to Top