Vaja IRO Zasavje 2007

zagorje2mKrimčani smo se 14. 9. 2007 odpravili na zasavski konec, kjer so bili Zagorjani spet pridni in so nam pripravili mednarodno vajo reševalnih psov. Zbralo se je 18 ekip in v vsaki so bili po trije vodniki s svojimi psi. Med njimi smo bili tudi Marko in Šema ter midve z Blum. Svoje znanje in znanje naših psov smo preverjali in utrjevali na šestih deloviščih. Na štirih deloviščih smo iskali v ruševinah, na dveh pa v gozdu. Skupno število izgubljenih oseb naj bi bilo za vsako skupino 10, vsaj eno delovišče pa naj bi bilo prazno. Poleg iskanja so preverili še naše znanje vrvne tehnike in prve pomoči ponesrečencu. To pot si je Tonja zaslužila oskarja za vlogo hudo ponesrečene ženske :). Seveda brez markerjev in vodij delovišč vaje ne bi bilo, zato so se dva dni Veri, ki je bila vodja enega od delovišč v gozdu, stalno izgubljali Brane, Frenk, Ivan, Nejc in Katja.

zagorje1mVzdušje na vaji je bilo prijetno in prav z veseljem smo se podajali na nove in nove naloge. V nedeljo popoldan smo se prijetno utrujeni zbrali in nestrpno pričakovali oceno našega dela. 8 ekip je doseglo zahtevanih 70 odstotkov točk. Med njimi tudi obe ekipi, kjer smo vražji Krimčani prispevali svoj kamenček k mozaiku o uspehu.

Strinjali smo se, da je za nami odlična vaja, na kateri smo se veliko naučili, predvsem pa smo ponovno ugotovili, kako veliko je vredno, če resnično zaupaš svojemu psu. Le s popolnim zaupanjem in tesno povezanostjo med vodnikom in psom lahko dosežeš odlične rezultate.

Zadovoljni s svojim delom in predvsem z delom svojih psov smo se poslovili od prijateljev in si zaklicali na svidenje na naslednji vaji.

Jasna

Več slik v galeriji.

Back to Top